© Fotoclub Retouche

(Bijgewerkt op 20 juli 2020)

PROGRAMMA clubavonden september en oktober 2020 Zomeropdracht: maak een foto waarbij één kleur de boventoon voert. Donderdag 3 september ZOOM Opening nieuwe seizoen door Ruud en diverse mededelingen. Vanuit enkele eerder gehouden workshops kunnen deelnemers een foto laten zien die gemaakt is tijdens de workshop/uitje en waar ze trots op zijn. Vrijdag 11 september Wiekslag Uitleg “Story-telling”. De opdracht wordt: laat in één foto een verhaal zien. Donderdag 17 september BUITEN Werkavond: naar buiten op uitnodiging van de werkgroep straatfotografie voor het maken van foto’s op straat. Locatie waar we verzamelen wordt na de zomer bekend gemaakt. Vrijdag 25 september Wiekslag Black & White, vanavond gaat het over het meten van licht, een juiste belichting bij zwarte en witte onderwerpen, waarbij het gebruik van de grijskaart ook wordt uitgelegd. Hieruit volgt een oefenopdracht. Bekijken van een aantal favoriete foto’s van leden. Donderdag 1 oktober ZOOM Uitleg glasfotografie (waar we volgende week mee aan de slag gaan) Bespreken resultaat van de zomeropdracht “Foto waarbij één kleur de boventoon voert”. Vrijdag 9 oktober Wiekslag Werkavond: het fotograferen van glas We hebben deze avond het hele gebouw tot onze beschikking en kunnen daarom op ruime afstand van elkaar aan het werk. Breng naast je fotospullen ook zelf iets van glas mee. Donderdag 15 oktober ZOOM Bespreken resultaat van de foto’s gemaakt tijdens het uitstapje met de werkgroep Straatfotografie Bekijken resultaat van de workshop Levitatie Vrijdag 23 oktober Wiekslag ONDER VOORBEHOUD dat afspraak gaat lukken Voor vanavond hebben wij een gastspreekster uitgenodigd: Elvira Smit (bekend van Kronkeling) neemt ons vanavond mee in het fotografische proces en het beter leren kijken. Na afloop gaan we dan met nieuwe inspiratie, tips en energie naar huis, om te werken aan een boeiende opdracht. Donderdag 29 oktober ZOOM Bespreken resultaat van de foto’s gemaakt voor de opdracht story-telling.
Fotoclub Retouche

(Bijgewerkt op 20 juli 2020)

FOTOCLUB RETOUCHE