© Fotoclub Retouche

(Bijgewerkt op 15 Oktober 2021)

PROGRAMMA clubavonden november - december 2021 21 oktober Frits en Ben bespreken anonieme foto’s. Een aantal leden laten eigen werk zien en geven uitleg over het maken van de foto’s of stellen vragen hoe deze misschien nog pakkender hadden kunnen worden. 28 oktober Uitleg over het stimuleren van je creatieve proces in fotografie. Vervolgens bespreken we het 1e deel (max. 10 foto's) van het uitstapje naar Hembrug volgens een nieuwe methode en aan de hand van een vragenlijstje. Foto's uiterlijk 22 oktober op Stack zetten. Deel 2 komt 18 november aan bod. 4 november Uitleg voor het maken van high key en low key foto's met gelegenheid om samen te oefenen in de zaal zodat je hulp kunt vragen als je dat nodig hebt. 11 november Nu we midden in de herfst zitten is uitleg over bosfotografie een goed onderwerp om ons verder op weg te helpen om mooiere bosfoto's te maken. Daarna bekijken en bespreken we het resultaat van de opdracht voor HDR-foto's van je huiskamer. Foto's uiterlijk 5 november op Stack zetten. 18 november Bespreken resultaat vervolgfoto's macro. Dit keer ECHT macro 1:1 voor de liefhebbers. Lever je close-up foto's in, dat mag, dan weet je wat je te wachten staat: uitleg hoe het meer macro wordt. Bespreken deel 2 van de foto's van het uitstapje naar Hembrug (10 foto's), weer volgens de methode met vragenlijstje. Daarna bekijken we de overige foto's die zijn gemaakt door de deelnemers. Foto's uiterlijk 12 nov. op Stack zetten. (apart in de map bespreken en de map bekijken). 25 november Twee groepjes presenteren hun serie over wijkfotografie (met in de serie 3 foto's per deelnemer). Vandaag Geuzen/Statenkwartier onder leiding van Frits en Oud Scheveningen onder leiding van Jacques. Foto's uiterlijk 19 november op Stack zetten. 2 december Resultaat bespreken van sport/actie foto's van maximaal 8 leden. Als je jouw foto's wilt bespreken zet deze dan tijdig op Stack. Bij teveel aanbod, wordt deel 2 op een latere datum besproken. Behalve de gekozen foto willen we ook kijken naar de 2e en 3e keuze van de maker (à la het TV programma 'het perfecte plaatje'). Foto's uiterlijk 26 november op Stack zetten. Serie eigen werk laten zien: vanavond een serie van Fred 9 december Uitleg voedselfotografie met oefenen in de zaal en een opdracht voor thuis. Want dat is met de feestdagen in zicht wel zo leuk. 16 december Twee groepjes presenteren hun serie over wijkfotografie (met in de serie 3 foto's per deelnemer). Vandaag Morgenstond onder leiding van Maarten en Kraayenstein onder leiding van Elsbeth. Foto's uiterlijk 10 december op Stack zetten. 23 december inspiratie avond en kerstborrel 6 januari 2022 Bespreken resultaat van de foto's gemaakt voor de opdracht "ontwikkelen van je creatieve proces".
Fotoclub Retouche

(Bijgewerkt op 15 Oktober 2021)

FOTOCLUB RETOUCHE