© Fotoclub Retouche

(Bijgewerkt op 28 April 2021)

Programma mei - juni 2021 29 april met de werkgroep Abstract naar buiten Locatie nog te bepalen door de werkgroep Abstract 6 mei Presentatie "zelfportret zonder fotograaf" , bespreken via break out rooms Zoom, daarna laten Ruud, Jacques en Jessy een serie van eigen werk zien. 13 mei Hemelvaartsdag, geen clubavond 20 mei We beginnen de avond met een uitleg over macrofotografie. Daarna volgt de bespreking van de foto's die gemaakt zijn voor de opdracht "lange sluitertijden". 27 mei Uitleg over het fotograferen van vogels, met hieraan gekoppeld een oefening in de praktijk op zaterdag 29 mei en natuurlijk een opdracht. zaterdag 29 mei Uitstapje vogelfotografie. Verzamelen bij de strandopgang 's-Gravenzande. Tijd wordt bepaald a.d.h. van de weersverwachting, om de lichtomstandigheden niet te moeilijk te maken denken we aan ca. 10 uur in de ochtend. Als reservedatum (in geval van slecht weer) is 5 juni ingepland. 3 juni Vanavond presentatie van de werkgroepen Straatfotografie en Sfeer. Bij het bespreken zullen we werken met de break out rooms van Zoom. 10 juni Resultaat bekijken en bespreken van de foto's die zijn gemaakt tijdens het uitstapje naar het Beatrixkwartier met de werkgroep Abstract. 17 juni Presentatie van de foto's van de werkgroepen Flex en Natuur. Beide werkgroepen bespreken de foto's van de andere werkgroep. Daarna bekijken we de ingezonden foto's met het thema "foto van het voorjaar 2021", waarbij de fotograaf zijn/haar foto toelicht. 24 juni Deze avond zijn de werkgroepen Expose, Abstract en Panorama aan de beurt om hun werk van het afgelopen half jaar te presenteren. En er wordt een zomeropdracht meegegeven: "Maak een professionele vakantiefoto" (een foto die uitnodigend is om daar ook naar toe te willen gaan). 1 juli Laatste avond voor de zomerstop. Wij gaan kijken naar de foto's die bestemd waren voor de jaartentoonstelling in 2020 en/of 2021, maar nooit aan bod zijn gekomen. Toelichting door de maker. Ieder lid mag 2 foto's inzenden.
Fotoclub Retouche

(Bijgewerkt op 28 April 2021)

FOTOCLUB RETOUCHE