© Fotoclub Retouche

Voor leden

Foto’s op de site Als je foto's op de site wil laten plaatsen kan je deze sturen naar npev1259@gmail.com. Stuur de foto's bij voorkeur in jpg-formaat. Een kort verhaaltje over jou en je fotohobby om bij je foto's te plaatsen is ook van harte welkom. Per lid kunnen maximaal 25 foto's worden geplaatst. Foto’s mogen een hoogte van maximaal 1000 pixels hebben.
Opdrachten Opdrachten voor foto's voorjaar 2020 versie 27 februari 2020 Presentatie op clubavond Opdracht onderwerpaangekondigd/ uitgelegd op clubavond 1 9 jan. Bekijken foto's van de deelnemers aan de workshop in Diergaarde Blijdorp en van het uitstapje naar Arboretum Trompenburg 12 okt./26 okt. 2 16 jan. Bespreken foto's opdracht "hoe loopt dit af?" 31 okt. 23 jan. Presentatie tussenstand door de werkgroepen Sfeer, Abstract, Experiment en Avondfotografie 3 23 jan. Bespreken foto's table top gemaakt op de clubavond of thuis 14 nov. 4 30 jan. Herfstfoto's bekijken en beperkt bespreken (foto's zijn al ingeleverd) 6 febr. Presentatie tussenstand door de werkgroepen Straatfotografie, Panorama, PS voor gevorderden en groep 2 Flitsen in de natuur 5 13 febr. Bespreken resultaten van de opdracht "bewust onscherp" 21 nov. 6 5 maart Bespreken foto's drieluiken (met afdrukken van minimaal 20x30) 9 jan. 7 12 maart Bespreken resultaten van de opdracht "foto's met bokeh" 16 jan. 8 19 maart Bespreken van "mislukte foto's" 5 maart 9 14 mei Bespreken foto’s opdracht histogram/ETTR 19 maart 10 28 mei Bespreken foto’s gemaakt tijdens uitstapje naar de Maasvlakte 7 maart 11 4 juni Bespreken foto's opdracht panorama maken 26 maart 12 11 juni Bespreken foto’s voor opdracht Stockfotografie 6 febr. 13 25 juni Presentatie foto's opdracht met kikker/vogel of verdwijnperspectief 12 maart 14 sept. Bespreken foto’s opdracht Hard versus Soft licht 2 april 15 sept. Bespreken resultaat van het uitstapje voor straatfotografie 9 april 16 najaar Bespreken foto’s n.a.v. opdracht Gastspreekster Elvira Smit 23 april 17 sept. Bespreken foto’s Black & White opdracht 30 april + 14 mei Lange termijnopdracht in groepjes op laptops (uitleg 6 februari 2020)
Nieuw formulier voor opgeven foto’s expositie Er is een nieuw formulier gemaakt voor het opgeven van foto’s voor de expositie. Het is hier beschikbaar. Probeer het eens en help zo de kinderziektes er uit te halen, dan lopen we daar niet bij de expo tegen aan. Heb je vragen of problemen meld ze dan even bij npev1259@gmail.com. Als je op het formulier je mailadres invult krijg je je opgave ook in je eigen mailbox. Dit heeft het bijkomend voordeel dat daar onderaan een linkje op staat om je opgave aan te passen.
Fotoclub Retouche

Voor leden